Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental recomanats pel mes de desembre
Categories: GeneralPublished On: 30/11/2021

Recursos per a l’educació ambiental recomanats pel mes de desembre

En aquests últims mesos de l’any hi ha hagut novetats incorporades al fons documental del Servei de Documentació d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona.  En el mes de novembre la SDEA ha destacat 2 maletes pedagògiques i un buscador, i nosaltres et recomanen alguns recursos més!

1. Maleta de l’alimentació sostenible

La Maleta de l’alimentació sostenible – impulsada per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació de Barcelona 2021 – és un recurs pedagògic per a desenvolupar competències orientades a millorar l’alimentació i la consciència sobre el consum alimentari des de la mirada de la sobirania alimentària, així com per promocionar una alimentació sana, justa i sostenible.

Llegir més

2. Maleta pedagògica per afrontar l’emergència climàtica

La Maleta pedagògica per afrontar l’emergència climàtica és un recull de recursos materials i digitals sobre l’emergència climàtica dirigits a educació infantil (segon cicle) i educació primària (cicles inicial, mitjà i superior) per a l’ensenyament i l’aprenentatge de continguts sobre el canvi climàtic.

Té com a propòsit oferir al professorat un conjunt de propostes per transmetre d’una manera lúdica i dinàmica continguts relacionats amb el fenomen del canvi climàtic i com podem respondre-hi.

Ha estat creada en el marc del projecte ‘Adaptar escoles al canvi climàtic a través del verd, el blau i el gris’ (2018-2021), mitjançant el qual s’han transformat 11 escoles de la ciutat de Barcelona en refugis climàtics que podran ser aprofitats per tota la ciutadania en moments de calor, esdevenint espais de confort tèrmic.

Llegir més

3. BCNExplor@

Podeu consultar tots els materials i recursos a BCNexplor@, eina de descobriment de la documentació analògica o digital, gestionada pel SEDAC i les biblioteques departamentals de l’Ajuntament de Barcelona.

Llegir més

Altres recursos que volem compartir:

4. Aprenentatge servei i justícia global: Justícia de gènere Econòmica i ambiental Drets humans i dret a migrar

Eina per reflexionar de manera ordenada sobre els valors que s’activen, es transmeten i cristal·litzen en qualsevol projecte d’aprenentatge servei i tant pot ser útil a l’hora de dissenyar els projectes pels educadors i educadores, per als aprenents o per les entitats que hi col·laboren.La guia es completa amb un pòster que mostra gràficament la multiplicitat de valors que activa l’ApS. Es pot descarregar en el següent enllaç.

Descarrega

5. La solución verde. Crisis, Green New Deal y la relaciones de propiedad capitalista

L’informe La Solución Verde té com a principal objectiu analitzar quin tipus de solució són els pactes verds, però també discutir quin és el problema al qual ens enfrontem i analitzar les seves arrels. Ha de ser la humanitat la principal acusada en el judici ecològic? Quins són els orígens i dimensions de l’actual crisi? És una crisi ecològica o més aviat és una crisi de l’ecologia del capital? Què significa tal cosa i quines implicacions polítiques té? En el següent enllaç es troba més informació i es pot descarregar el document.

6. Guia Fora de Classe, versió revisada 2021

Aquesta publicació, realitzada per socis i sòcies de la SCEA i professionals del sector, té com a finalitat revisar i actualitzar la guia publicada l’any 2011, promoure l’aplicació generalitzada dels criteris de qualitat per a les activitats d’educació ambiental i potenciar, de forma continuada, una cultura de la necessitat de la qualitat consensuada socials i participada comunitàriament en el desenvolupament de les activitats d’EA, per part des educadores i educadores ambientals del nostre país i dels diferents agents que ene formen part (entitats, administracions, etc.).

Més informació i descarrega

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia