Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental recomanats pel mes de setembre
Categories: GeneralPublished On: 31/08/2021

Recursos per a l’educació ambiental recomanats pel mes de setembre

Per aquest mes de setembre des de la SCEA volem destacar aquests recursos, pel moment actual i per les necessitats educatives, socials i ambientals.

1. Kit d’acció urbana. Resiliència enfront del canvi climàtic

Segons l’IPCC, en els pròxims 30 anys, uns 70 milions de persones es traslladaran a zones urbanes cada any. En 2050, dos terços de la població mundial viuran en ciutats. Els efectes del canvi climàtic, com les inundacions sobtades, les onades de calor i les sequeres, amenacen cada vegada més als ciutadans, la qual cosa revela la necessitat urgent d’una acció climàtica a les ciutats.

El Kit d’acció urbana. Resiliència enfront del canvi climàtic és un conjunt de recursos, disponible en 12 idiomes i que també inclou vídeos, per a ajudar a les xarxes de voluntaris de les ciutats a mitigar el canvi climàtic i adaptar-se a ell. Les més de 40 activitats que ofereix es distribueixen en 7 mòduls.

Més informació

 

2. La vida en el centro del CENTRO

Aquest material didàctic pretén visibilitzar el món de les cures, reflexionar sobre les causes del nostre descuit i del descuit de la nostra Terra per a aprendre a cuidar-nos, cuidar el nostre entorn pròxim i les nostres relacions, i cuidar del nostre planeta. Publicat a l’octubre de 2020, i creat per grups de Madrid i Valencia de La Red De Educadores y Educadoras para una ciudadanía Global, Ignacio González-Garzón, Giulia Pizzuti i Sandra Martín Tremoleda (Coordinadoras). Dirigit a un públic d’entre 10 i 16, elpodràs descarregar a la web de Kaidara.

Més informació

 

3. Espais Naturals

El prestatge d’espais naturals de la Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona, oofereix un ampli ventall de recursos (recomanacions literàries, notícies, selecció de webs, aplicacions per a mòbils…) relacionats amb el món de la natura. Pots trobar, entre altres, les biblioteques amb un fons especial dedicat al medi ambient i la natura, un recull amb rutes i itineraris per gaudir de la naturalesa i recórrer els seus camins; cursos, jornades i activitats per desenvolupar en els espais naturals dirigits a escolars i també, recursos sobre literatura i parcs on molts escriptors s’han inspirat en la natura per escriure els seus versos.

Més informació

 

4. 10 tallers diferents sobre consum crític i responsable

Des de ConsumeHastaMorir consideren que, tot i que  moltes veus defensen l’educació en un consum crític i responsable, són poques les matèries educatives que l’aborden amb aquesta perspectiva. Aquests materials són el resultat dels 17 anys del seu treball en el camp de la sensibilització en consum responsable.

Més informació

 

5. Recursos del CENEAM per a l’educació ambiental

Aquí trobareu ressenyes de materials, en diferents suports, útils per a desenvolupar activitats d’educació ambiental. Mensualment es presenten les referències dels recursos (llibres, guies i altres) incorporats a la web  i als fons del catàleg del Centre de Documentació del CENEAM.

Més informació

 

6. Guia del Programa Escoles + Sostenibles: passem a l’acció!

Aquesta guia és un instrument de treball per als equips dels centres educatius que volen impulsar l’educació per la sostenibilitat. Està pensada per als centres de la xarxa, però especialment per aquells que s’incorporen per primera vegada i volen endinsar-se en aquesta aventura i formar part de la família d’Escoles + Sostenibles. El document s’organitza en dues parts. La primera explica per què i per a què és important que un centre es comprometi amb l’educació per la sostenibilitat amb un enfocament integral de centre.  La segona part detalla què comporta esdevenir una Escola + Sostenible i com incloure criteris de sostenibilitat als diferents àmbits del centre.

Més informació

Comparteix la notícia