Categories: GeneralPublished On: 30/09/2021

Recursos per a l’educació ambiental recomanats pel mes d’octubre

En aquest mes d’octubre compartim recursos pedagògics i didàctics per al sector de l’educació ambiental.

1. L’aprenentatge híbrid, una oportunitat per fer el salt educatiu

L’educació híbrida no consisteix a reproduir pràctiques presencials a l’entorn virtual, sinó que perquè sigui efectiva requereix el redisseny de les activitats amb un enfocament més actiu i la tutorització propera i intensiva de l’alumnat.

Vols saber-ne més? Descarrega l’informe de Miquel Àngel Prats i Elena Sintes i la infografia amb els 8 pilars de l’aprenentatge híbrid.

Més informació

 

2. Catàlegs de consum

Practicar el consum conscient, de vegades, es pot fer difícil. Compartim els catàlegs de consum de la cooperativa Opcions, per acompanyar-te, donar-te idees, guies i recursos i posar-t’ho tot més fàcil.

Ofereixen recuros que han preparat expressament per a orientar en la  missió de reduir la petjada negativa que deixem al planeta i a la societat.

Han preparat 6 guies de consum per acompanyar-nos en els canvis en el consum que ens ajudaran a fer un món millor.

Més informació

 

3. Compartint solucions. Iniciatives d’adaptació al canvi climàtic

Com a part del projecte Life SHARA “Sensibilització i coneixement per a l’adaptació al canvi climàtic” s’ha desenvolupat aquesta acció en la qual es presenten una sèrie de casos reals que il·lustren l’impacte i l’adaptació al canvi climàtic en diferents àmbits geogràfics, entorns vitals i sectors productius. Cadascuna d’aquestes iniciatives es presenta en tres formats (un vídeo entrevista-reportatge, un reportatge escrit i un panell expositiu) i ho podeu trobar a la pàgina web del CENEAM.

Més informació

 

4. 123 curiositats que tothom hauria de conèixer sobre el clima

Un llibre de Mathilda Masters, amb il·lustracions de Louize Perdieus, que recopila 123 curiositats amb l’ajuda d’Hans Bruyninckx, el director de l’Agència Europea de Medi Ambient, Per altra banda, la periodista científica Ilja Van Braeckel ho ha verificat tot per a assegurar que no hi ha cap error en el contingut.

Més informació

 

5. Guia de recursos educatius sobre el canvi climàtic

“El canvi climàtic no és només una qüestió de la qual parla la comunitat científica, sinó que concerneix a tota la societat. Des de la infància s’ha de conèixer aquest greu problema que amenaça el planeta i saber com contribuir a la seva mitigació”. Per aquest motiu, les biblioteques verdes de la xarxa RECIDA (Red de Centros de Información y Documentación Ambiental ) pretenen amb aquesta guia que el professorat, alumnat i famílies tinguin a mà recursos variats per a conèixer, jugar o fer activitats sobre aquest tema.

Molts dels recursos són digitals i altres es poden trobar en els centres RECIDA, en les llibreries o en les editorials corresponents. En general, els documents estan publicats des de 2015 fins a l’actualitat, encara que s’han mantingut alguns de data anterior per considerar que no han perdut actualitat i tenen qualitat.

La seva intenció és que aquesta guia sigui participativa, i per tant podeu fer les vostres aportacions sobre documentació que conegueu, recursos o altres, o també sobre els que hi ha a la guia. Podeu fer-ho enviant un correu electrònic a bib.ceneam@oapn.es

Descarrega la guia

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia