Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental recomanats el mes de juny
Categories: GeneralPublished On: 31/05/2021

Recursos per a l’educació ambiental recomanats el mes de juny

En aquest mes de juny hi ha novetats bibliogràfiques incorporades al fons documental del Servei de Documentació d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest mes la SDEA destaca:

AVUI ES DEMA: 10 RELATS PER REPENSAR EL FUTUR | VV.AA. | Casa del Libro

Avui és demà: deu relats per repensar el futur. Lleida : Pagès editors, 2020.

Temàtiques: COVID-19 (Malaltia) – Aspectes socials; Previsió.

 

 

Recull de textos de diferents autors que es fixen en el futur que ens espera com a societat. Estem en una pandèmia que ha posat en qüestió el model de vida que teníem fins ara. I què farem després? En els textos s’expliquen diferents propostes transformadores i eines per pensar de manera col·lectiva el futur post-Covid.

Qué clima tan raro!

Ertimo, L., Ahokoivu, M.

¡Qué clima tan raro: entender y combatir el cambio climático. Barcelona : Astronave, 2020.

Temàtiques: Canvis climàtics – Llibres per a infants.

 

 

Pels nens potser no és molt fàcil entendre el canvi climàtic: què és, d’on ve, com ens afecta, com afrontar-lo, etc. Aquest conte, protagonitzat per dons nens que es pregunten el perquè d’aquest temps tan estrany respon aquestes preguntes i donen eines als lectors i lectores perquè aportin el seu granet de sorra.

Cuentos por el clima - Librería LiberespacioMagela, R., Sánchez Pros, R.

Cuentos por el clima: gente pequeña, haciendo cosas pequeñas, puede salvar el planeta.  Barcelona : Alfaguara, 2020.

Temàtiques: Ecologistes – Biografia – Llibres per a infants; Biografies.

 

Recull de contes on s’expliquen les biografies de desenes de personatges importants que, d’una forma o altra, han lluitat per millorar el planeta on vivim i fer front al canvi climàtic. Tothom qui surt en aquest llibre ha participat activament contra el canvi climàtic, potser són accions que per elles mateixes no haguessin provocat un gran canvi, però cadascú posant el seu gra de sorra, han fet una muntanya.

Entre Pinos y Sembrados. El Rastreo de fauna y otras curiosidades De La Naturaleza Contadas A Los Niños: Amazon.es: Víctor Quero García: Libros

Quero, V.

Entre pinos y sembrado: el rastreo de fauna y otras curiosidades de la naturalz contadas a los niños. Almenara : Tundra, 2020.

Temàtiques: Rastres animalsEducació ambiental.

 

 

Aquest llibre reprodueix les converses d’un pare amb el seu fill quan feien excursions per la natura. El pare li va descobrint l’immens món de la fauna silvestre i explica alguns detalls per poder-la rastrejar. D’aquesta manera el llibre acosta a petits, i també grans, diferents aspectes dels nostres ecosistemes, la fauna i la flora.

Residuo cero: 365 Consejos para reducir, reutilizar y reciclar: Amazon.es: Rhoads, Erin, Fors Soriano, Gemma: Libros

Rhoads, E.

Residuo cero: 365 consejos para reducir, reutilizar y reciclar. Barcelona: Cincotintas, 2020.

Temàtiques: Reciclatge (Residus, etc.)Residus – Minimització.

 

Un consell per cada dia de l’any per acabar l’any sense generar residus. Aquesta guia ens ensenya com transformar accions del nostre dia a dia per evitar generar residus i així tenir cura del planeta. Accions, inspiració, reflexions, receptes… cada dia trobarem un consell per canviar els nostres hàbits diaris.

SOS Monstres de veritat: amenacen el planeta: Amazon.es: G Rohde, Marie, G Rohde, Marie: LibrosRhode, M. G.

SOS monstres de veritat amenacen el planeta. Barcelona: Zahorí Books, 2020.

Temàtiques: Ecologia – Llibres per a infants; Medi ambient – Protecció – Llibres per a infants;  Llibres il·lustrats per a infants.

 

A través dels monstres que trobem al planeta, l’autora del llibre explica els diferents problemes mediambientals que tenim actualment. També explica com pots debilitar o, fins i tot, matar aquests monstres que ens amenacen.

 

ALTRES RECURSOS

Guia d’ApS per a la mitigació del canvi climàtic amb joves

Coneixes l’Aprenentatge i Servei Comunitari? Es tracta d’un programa formatiu on l’alumnat de secundària es forma sobre una temàtica i desprès ofereix un servei desinteressat al seu entorn.

 

Des d’Ecoserveis han col·laborat en un ApS Ambiental amb l’IE Trinitat Nova amb el suport del Departament de Territori i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, i n’hem estret moltes conclusions!

Vols saber com implementar un ApS Ambiental per a la Mitigació del Canvi Climàtic amb joves?  Descarrega la guia

 

Nova eina d’autodiagnosi “1500 mesures en sostenibilitat”


Teniu ganes de ser més sostenibles? Us agradaria reduir les vostres emissions? Voleu fer un Pla d’Acció de sostenibilitat? Si és així, aquesta eina us ajudarà.

L’eina, creada des de la Secretaria Barcelona+Sostenible, és en format Excel i us permetrà accedir a consells i recomanacions personalitzades en sostenibilitat, basades en les característiques de la vostra organització

A través d’un senzill qüestionari agrupat per àmbits temàtics, anireu descobrint diversos consells recomanats en funció de les vostres respostes. També podreu accedir a un conjunt de recursos per aprofundir en aquells àmbits que més us interessin.

Més informació i descarrega de l’eina

Comparteix la notícia