Criteris de qualitat per a l’educació ambiental

Actualització i revisió de criteris de qualitat per a l'educació ambiental.

Des de la SCEA oferim un nou curs formatiu!

Aquest curs s’ha organitzat tenint en compte l’interès i èxit que va tenir la càpsula d’intercanvi d’experiències realitzada durant el programa Estenem la Sostenibilitat (2a Edició), el 17 de març d’aquest mateix any, en línia. Podeu veure aquesta sessió gravada i consultar els materials a la web de la SCEA.

En la realització de programes i activitats d’educació ambiental, el seguiment i l’avaluació sempre han estat un gran repte, i tenint en compte la situació sanitària actual, la renovació pedagògica promoguda i l’aparició dels esdeveniments en línia, els criteris que hem d’utilitzar han canviat.

L’educació ambiental reclama una actualització i revisió. Partirem de les guies publicades per la SCEA, especialment la Guia Fora de Classe (2011). La finalitat d’aquesta guia és disposar d’un conjunt ordenat de criteris de qualitat, aplicables a totes les activitats d’educació ambiental, tant en l’àmbit de l’educació formal (públic escolar) com l’educació no formal i informal (famílies, entitats, lleure…).

A través de ponències i dinàmiques participatives coneixerem els recursos per a identificar, crear i seleccionar criteris de qualitat més actuals, i descobrirem nous criteris adaptats a l’educació ambiental en línia, així com criteris que podem aplicar a nous projectes i activitats que dissenyem, per ajudar-nos a assolir els objectius que ens marquem, en entorns cada cop més canviants.

Docents: A càrrec de Jesús Canelo, Margarida Feliu i altres professionals del sector de l’EA.

Dates: Dimarts i dijous, 6, 8, 13 i 15 de juliol de 2021

Durada: 6 hores, 4 sessions en línia (plataforma Zoom), de 18 a 19:30h

Cost: subvencionat 100% per a les persones participants, amb el suport del Servei d’Educació Ambiental del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Número de places: 30 (segons l’ordre d’inscripció)

Requisits:

  • És necessari disposar d’un ordinador, amb so i càmera, i una bona connexió a internet.

  • Compromís a participar a les 4 sessions en línia.

Inscripció:
Per a reservar la vostra plaça heu d’emplenar el formulari d’inscripció. Es tanquen les inscripcions el divendres 2 de juliol.
Més informació escrivint a scea@scea.cat
Finalitzada

Informació pràctica

On?

En línia (plataforma Zoom)

Quan?

Dimarts i dijous: 6, 8, 13 i 15 de juliol de 2021, de 18 a 19:30 h

Organitza
Amb el suport de: