Píndoles d’intercanvi d’experiències

Espais de debat per a compartir coneixements i iniciatives en educació ambiental

Dins el projecte Estenem la sostenibilitat, un programa formatiu per tal d’estendre la cultura de la sostenibilitat, així com facilitar la formació contínua de les persones que treballen en el món de l’educació ambiental, oferim aquestes noves píndoles en línia.

Aquestes accions pretenen oferir espais de debat, d’intercanvi d’experiències i sabers entre iguals, on alhora es podrà aprendre de persones i iniciatives significatives. Es convidar a persones i organitzacions expertes o referents en en les temàtiques a tractar, o bé projectes rellevants i inspiradors, per tal de conèixer i aprofundir sobre la seva experiència tot promovent el diàleg, el plantejament de dubtes, reptes i l’empoderament col·lectiu. 

Cost: subvencionat 100% per a les persones participants, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Places disponibles: 70 (segons ordre d’inscripció)

Requisits:

  • És necessari disposar d’un ordinador, amb so i càmera, i una bona connexió a internet.
  • Compromís a participar a les sessions en línia.

Sessions

Dimecres 3 de febrer, píndola 1. Generem projectes en xarxa

El treball en xarxa en el sector de l’educació ambiental ja fa temps que es realitza entre organitzacions del sector, per a portar a terme projectes. Coneixerem experiències reals, de quina manera funcionen i quins són els resultats que han obtingut.

A càrrec de la Xarxa Educació Pirineus Vius, Mapa Barcelona+Sostenible i Espai Ambiental Cooperativa.

Dimecres 17 de març de 2021, píndola 2. Criteris d’avaluació a l’educació ambiental

En aquesta sessió parlarem de quins són els criteris que utilitzem per avaluar els nostres projectes i activitats d’EA, des de les organitzacions i des de l’administració pública.  Coneixerem quines són les guies que fem servir i com, i els reptes actuals, i per altra banda la REDEEA ens presentarà una proposta innovadora, l’eina pràctica que s’ha dissenyat per avaluar la qualitat del seu “Programa piloto de apoyo al sistema educativo mediante la generación de nuevos escenarios de aprendizaje desde la educación ambiental” i altres projectes futurs.

A càrrec de  Francesc Albert Elias, German Llerena, Neus Sanmartí, Jesús Canelo i membres de la REDEEA (red de equipamientos de educación ambiental).

Dimecres 24 de març de 2021, píndola 3. L’educació ambiental als museus

Trobada per a conèixer com treballen els museus els seus projectes i activitats d’EA. Sabrem si tenen equips propis i/o col·laboren amb entitats del territori, i per altra banda, quins recursos i eines ofereixen a les entitats d’educació ambiental i professionals del sector per a la realització dels seus propis projectes. 

Amb Rosa Martínez, membre de la SCEA, i la participació de: Museu de Vida Rural de l’Espluga de Francolí, Museu de Ciències Naturals de Granollers i Museu de Ciències Naturals de Barcelona  (Departament d’educació del MCNB)

Finalitzada

Informació pràctica

On?

En línia 3 sessions independents d'1h 30 min (plataforma Zoom), de 18 a 19:30 h.

Quan?

Dimecres 3 de febrer, 17 i 24 de març de 2021; de 18 a 19:30 h.

Organitza
Amb el suport de: