Inici > Què fem? > Formació > La gestió de les emocions a l’educació ambiental

La gestió de les emocions a l’educació ambiental

Si estem millor emocionalment, el nostre impacte al món és més sostenible.

Dins el projecte Estenem la sostenibilitat, oferim un curs de formació on explorem la temàtica de la gestió de les emocions en el sector de l’educació ambiental, amb l’objectiu de millorar la qualificació professional de les persones que desenvolupen les seves tasques als diferents àmbits professionals vinculats a l’EA. 

En l’actualitat vivim moments d’incertesa pel que succeeix al planeta, entre d’altres, tenint en compte l’emergència climàtica, l’explotació de recursos, la pèrdua de biodiversitat entre d’altres. Hem cregut que teníem el control de la situació, que podem actuar en el nostre propi benefici com a éssers individualitzats competitius, desconnectats de la natura i de les necessitats essencials. És per això que es fa prioritària una transformació eco-social en la que tinguem en compte el nostre entorn i les accions que hi portem a terme. Tots aquests fets ens generen diferents emocions tant per les decisions que hem de prendre, com per les que prenen les persones que ens envolten. 

Com a educadors/es ambientals una de les nostres tasques principals és sensibilitzar i generar canvis en l’actitud i els hàbits de la societat, donant eines també per a poder transitar en aquest canvi des de la serenitat. Per tant és important tenir eines per a conèixer i gestionar les nostres emocions, així com les de les persones amb les que treballem o les usuàries amb les que realitzem activitats. Si estem millor emocionalment, el nostre impacte al món és més sostenible.

En aquest curs aprendrem a gestionar les nostres emocions de manera efectiva per a cuidar-nos i cuidar el nostre entorn i les persones que ens envolten, tenint en compte els aspectes fonamentals per a tenir una vida saludable i en harmonia amb el món en el que vivim. 

Aquesta formació pretén:

  • Conèixer i comprendre les emocions.
  • Aprendre a identificar-les i saber quina funció compleixen.
  • Adquirir noves eines per a la gestió emocional individual i grupal.
  • Relacionar-nos millor.
  • Integrar hàbits emocionals saludables.

A càrrec de Yolanda Vidal, coach i formadora en habilitats socials, especialitzada en el desenvolupament personal i professional de persones i equips, en base a hàbits i actituds saludables per a nosaltres i el món en el que vivim.

Cost: subvencionat 100% per a les persones participants, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Places disponibles: 15 (segons l’ordre d’inscripció, tenint prioritat els socis i sòcies de la SCEA) (Fes-tes sòcia, fes-te soci!)

Requisits:

  • És necessari disposar d’un ordinador, amb so i càmera, i una bona connexió a internet.
  • Compromís a participar a les sessions en línia.

Dirigit a: persones que pertanyen a organitzacions d’EA, que volen millorar les seves competències actitudinals envers la gestió de les emocions, l’autoconeixement, la comunicació i la gestió dels conflictes, entre d’altres.

Sessions els dimarts de 18 a 19:30h, en línia:

1) 26 d’octubre.  Consciència emocional. Eines de gestió emocional per al teu desenvolupament personal i professional I

2) 2 de novembre. Cuida’t. Eines de gestió emocional per al teu desenvolupament personal i professional II

3) 9 de novembre. Cuida. Eines per a una comunicació afectiva, assertiva i responsable.

4) 23 de novembre. Cuidem-nos. Eines per a la prevenció i gestió de conflictes

Finalitzada

Informació pràctica

On?

En línia

Quan?

Els dimarts 26 d'octubre, 2, 9 i 23 de novembre de 2021

Organitza
Amb el suport de: