Inici > Què fem? > Projectes antics > Camins de natura, itineraris vitals

Camins de natura, itineraris vitals

L’any 2015 es celebraven els 40 anys del  primer itinerari de natura a l’Estat Espanyol, al bosc de Santiga (Barberà del Vallès), i els 30 anys des de la fundació de la Societat Catalana d’Educació  Ambiental (SCEA).

El projecte posava de relleu la importància de conèixer els sistemes naturals i comprendre la nostra interdependència, per tal afavorir l’ús racional del territori. Destaca el valor dels itineraris com a font d’experiència directa amb la natura, i també com a font de salut, consciència i identitat cultural. Difon la història de l’educació ambiental a Catalunya a través dels itineraris i dels equipaments.

Al setembre del 2015 s’inaugurà  l’exposició a la sala cotxeres del Palau Robert de Barcelona. Als jardins del Palau es va dissenyar un itinerari de descoberta, amb diferents nivells que completava l’exposició. Es van promocionar per tot Catalunya 50 itineraris autoguiats i 25 itineraris acompanyats per educadors experts. Com a complement, es van acollir algunes xerrades temàtiques i una web que complementava l’exposició.

Itineràncies posteriors:

  • Casa de l’Aigua (2016)
  • Girona (2017)
  • El Prat de Llobregat (2017)
  • Viladrau (2018)

Comparteix el projecte