Dinamització ambiental a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova

La Casa de l’Aigua de Trinitat Nova és un equipament municipal que disposa d’un programa d’activitats ambientals emmarcades en els objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 adreçat a tota la ciutadania.
Al maig de 2017, la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) i el Districte de Nou Barris de l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni per tal que l’entitat sigui l’encarregada de gestionar el programa d’activitats ambientals i dissenyar un programa d’activitats escolars, promovent la participació del veïnat i oferint la seva expertesa en el camp de l’educació ambiental i la transformació social, assolida al llarg de més de 30 anys d’experiència.

Des de aleshores, s’ofereix un programa trimestral que inclou sortides guiades i activitats ciutadanes gratuïtes, amb la finalitat d’apropar a la ciutadania als espais naturals com Collserola, el riu Besòs, a més d’altres elements patrimonials associats a la història de l’abastament d’aigua a Barcelona. Una programació viva, i per tant oberta, a la participació i col·laboració de persones col·lectius i entitats.

També s’ha dissenyat i es coordina un programa d’activitats escolars amb propostes a l’equipament i per realitzar a l’entorn de Nou Barris, al Parc Natural de la Serra de Collserola i la ciutat amb la voluntat de:

  • Promoure l’entorn i l’espai d’aprenentatge i facilitar als mestres i alumnes l’educació per a la sostenibilitat.
  • Conèixer, implicar-se i actuar en l’entorn proper, per millorar la qualitat i efectivitat dels processos formatius. Conèixer millor el barri i la ciutat compartint sentiments i responsabilitat.
  • Potenciar la corresponsabilitat perquè som conscients que cada un de nosaltres contribuïm a generar i resoldre qüestions ambientals.
  • Conèixer el patrimoni i l’ús que en fem, establir reflexions, fer-nos preguntes, proposar accions al centre escolar i a la vida quotidiana. Per aquest motiu a principis del curs fem una sessió de presentació d’aquestes activitats, que volem que també siguin obertes a la implicació de docents i formadors perquè puguin adequar-les, modificar-les, millorar-les i cocrear noves propostes.

 

Més informació:

Programa d’activitats juliol 2021
Programa escolar 2019/20
Programa escolar 2020/21

Comparteix el projecte