Programa formatiu de tardor Estenem la Sostenibilitat 2019
Al 2019 es va donar continuïtat al Programa formatiu Estenem la Sostenibilitat. Un programa destinat a persones educadores, formadores i altres agents de canvi.
Al 2019 es va donar continuïtat al Programa formatiu Estenem la Sostenibilitat. Un programa destinat a persones educadores, formadores i altres agents de canvi.
Des de l'any 2010 fins a l'any 2015 la SCEA va estar implicada en La Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta, una proposta educativa de participació de delegats de secundària en la millora del seu entorn amb una mirada internacional.
El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots aquells centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar totes aquelles accions educatives que tenen la finalitat d’afrontar des de l’educació, els nous reptes del desenvolupament sostenible.
La Xarxa d'empreses pel Residu Zero va promoure l'aplicació de criteris de sostenibilitat en les empreses i organitzacions per avançar cap a un model de producció i gestió de residus més ecoeficient, tant a nivell econòmic, material com energètic i orientat cap al residu i l'emissió zero.
Desenvolupament d’un procés formatiu, consultiu i creatiu de tres mesos de duració sobre els futurs parcs infantils projectats a la plaça de les Glòries.
Espai de formació permanent organitzat dins del marc d’un Conveni de col·laboració entre la Societat Catalana d’Educació Ambiental i el Centre de Recursos Barcelona Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona.
L'any 1998, la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) va crear el Fòrum d'Educació Ambiental: un espai on parlar, debatre i reflexionar sobre els reptes, els agents i les estratègies de l'eduació ambiental al nostre territori. A partir d'aquest fòrum inicial, i amb l'organització dels sis posteriors, s'han anat elaborant una col·lecció de documents que són un fidel indicador de l'evolució de l'educació ambiental a Catalunya.
Des de la SCEA, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s’impulsa per aquesta tardor una nova acció de formació: Educació ambiental en línia? eines i recursos. Us animem a participar en aquest nou curs que s’impartirà de manera virtual a l’octubre de 2020.
L'any 2017, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, es va iniciar el projecte Estenem la sostenibilitat, un programa formatiu per tal d'estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat, així com facilitar la formació contínua de les persones que treballen en el món de l'educació ambiental.
En el marc del Pla de Prevenció de Residus de Barcelona, la Societat Catalana d’Educació Ambiental, va rebre l’encàrrec al 2015 d'engegar un projecte de compostatge comunitari al Districte de Gràcia.
La Casa de l’Aigua és un equipament municipal que disposa d’un programa d’activitats ambientals emmarcades en els objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 adreçat a tota la ciutadania.
El projecte d'ApS, que inclou el Servei Comunitari d'ESO, desenvolupat a l'Aula Ambiental Bosc Turull per la Societat Catalana d'Educació Ambiental en col·laboració amb DEPANA.