Inici > Què fem? > Projectes antics > Vine a la biblioteca a llegir

Vine a la biblioteca a llegir

Vine a la biblioteca a llegir, jugar i aprendre sobre sostenibilitat: lectures i jocs ambientals per a infants a les biblioteques. Consisteix en el disseny, programació i realització de tallers de lectures i jocs ambientals per a infants de 6 a 9 anys.

L’any 2005 es va presentar aquest projecte a les subvencions de temàtica d’educació ambiental dels districtes de Barcelona. Prèviament es va realitzar un recull de lectures i jocs sobre temàtiques ambientals adreçades a infants, i es va elaborar un document final amb la selecció de lectures i jocs, i orientacions didàctiques dirigides a bibliotecaris, educadors i famílies interessades en aquests tipus de recursos i activitats.

També es pretén indagar sobre com interpreten i valoren els infants una informació quan aquesta té un estil narratiu o pel contrari té un estil discursiu.

El projecte es va concretar en la realització de tallers a cadascuna de les quatre biblioteques del districte de l’Eixample: Lola Anglada, Fort Pienc, Joan Miró i Sofia Barat, amb l’assistència total de 67 infants, durant l’any 2006.

Aquests tallers estaven centrats en la narració de contes i lectures informatives sobre una mateixa temàtica. Per interpretar el grau de comprensió i valoració de les lectures es va utilitzar l’expressió plàstica i el diàleg previ i posterior a la narració.

Comparteix el projecte