Inici > Què fem? > Projectes > Aprenentatge i Servei sobre biodiversitat urbana a l’Aula Ambiental Bosc Turull

Aprenentatge i Servei sobre biodiversitat urbana a l’Aula Ambiental Bosc Turull

El projecte d’ApS, que inclou el Servei Comunitari d’ESO, desenvolupat a l’Aula Ambiental Bosc Turull per la Societat Catalana d’Educació Ambiental en col·laboració amb DEPANA. Les activitats tindran lloc principalment a l’equipament, un bosc urbà situat al cor de Barcelona, i als centres educatius, i aniran dirigides a conèixer i millorar la biodiversitat. El programa es centra, d’una banda, en el manteniment del viver d’espècies autòctones de l’equipament i, d’altra banda, en la millora de la biodiversitat del bosc Turull.

La present proposta inclou una ampliació i millora del programa d’APS al Bosc Turull i ofereix un conjunt d’actuacions entre les quals les persones destinatàries, en funció dels seus interessos, dedicació i de l’època de l’any, podran escollir.

L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal referent en la millora de la biodiversitat urbana i la promoció de pràctiques comunitàries d’educació ambiental. Amb uns 4000m2 de bosc i horts dins la ciutat, ofereix un indret immillorable per apropar la biodiversitat a la ciutadania de Barcelona. A més, el seu model de gestió cívica dinamitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental, converteix l’espai en un punt de trobada que diferents col·lectius comparteixen per desenvolupar els seus projectes, com el viver de DEPANA.

El Bosc Turull és un ecosistema valuós però fràgil, que requereix la col·laboració i complicitat de veïnat, escoles i entitats per poder-se mantenir adequadament, alhora que ofereix l’oportunitat de ser un espai d’aprenentatge a la natura ben accessible. És per això que és idoni per realitzar activitats d’aprenentatge i servei, perquè resol aquesta necessitat i brinda al jovent, cada vegada més preocupar per la sostenibilitat, la possibilitat de realitzar accions concretes i tangibles en favor del medi ambient.

El projecte es realitza amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix el projecte