Inici > Què fem? > Projectes > Dinamització del compostatge comunitari i domèstic als barris del Coll i Vallcarca 2020 (fase 6)

Dinamització del compostatge comunitari i domèstic als barris del Coll i Vallcarca 2020 (fase 6)

En el marc del Pla de Prevenció de Residus de Barcelona el foment del compostatge és una de les prioritats tant a nivell domèstic com a nivell d’experiències comunitàries.
L’Aula Ambiental del Bosc Turull, equipament municipal del barri de Vallcarca al districte de Gràcia gestionat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental, va rebre l’encàrrec al 2015 d’engegar un projecte de compostatge comunitari atès que és un espai on hi conflueixen varis aspectes que el fan idoni per al seu desenvolupament.

El compostatge comunitari desenvolupat es troba ja plenament consolidat i es un referent a Barcelona i serveix com a punt d’informació i assessorament, formació en temes de compostatge i d’obtenció de compost per a famílies, escoles, col·lectius diversos i per a la dinàmica ecològica del sòl del bosc de Turull.

Durant els cinc anys de funcionament del programa s’han anat teixint col·laboracions i accions tan formatives com informatives. El programa s’ha anat consolidant i reformulant per poder oferir un servei basat tant en l’atenció personalitzada a col·lectius, famílies, escoles i particulars. També cal destacar que si bé en un primer moment el camp d’acció es centrava en el barri del Coll-Vallcarca poc a poc s’ha vist la necessitat d’estendre les accions també a nivell del Districte de Gràcia i a la resta de la ciutat de Barcelona.

Comparteix el projecte