Categories: FormacióPublished On: 22/01/2021

Formació de la SCEA per aquest hivern 2021

L’any 2017, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, es va iniciar el projecte Estenem la sostenibilitat, un programa formatiu per tal d’estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat, així com facilitar la formació contínua de les persones que treballen en el món de l’educació ambiental. Després dels bons resultats obtinguts, tant d’assistència, com de satisfacció, continuem amb aquesta tasca.

Actualment es segueix tenint el convenciment de la importància i la necessitat que existeixi un programa formatiu innovador i de qualitat en matèria d’educació ambiental a la ciutat. Després de fer una tasca profunda d’avaluació per tal de detectar els aspectes necessaris a mantenir i els que convé millorar, es proposa el Programa formatiu estenem la sostenibilitat per aquest hivern 2021.

Durant els mesos de febrer i març, s’impulsa una nova edició del programa formatiu organitzat en diverses píndoles d’intercanvi d’experiències i càpsules formatives, destinades a professionals del sector de l’educació ambiental. Persones educadores, formadores i altres agents de canvi: professionals de l’educació, personal tècnic de l’administració pública, entitats i associacions, fundacions, etc.

A través d’aquest programa es busca impulsar la cultura de la corresponsabilitat ciutadana per la millora ambiental mitjançant l’educació, la comunicació i l’acció ciutadana. Concretament, a través de la capacitació de professionals del món de l’educació.

Conscients de la importància de la formació i capacitació com a motor de canvi i de transformació social, es vol promoure espais i iniciatives formatives, de reflexió i deliberació crítica amb la voluntat de seguir capacitant el col·lectiu professional de l’educació ambiental per tal d’estimular la creació de valor social i impulsar la cultura de la sostenibilitat. L’educació ambiental juga un paper fonamental en la transició cap a una societat més justa en el marc de la cultura de la sostenibilitat, cal per tant enfortir la capacitació de les persones educadores, formadores i altres agents de canvi. 

Píndoles en línia: Intercanvi d’experiències

Dimecres 3 febrer de 18 a 19:30 h. Generem projectes en xarxa.

A càrrec de la Xarxa Educació Pirineus Vius, Mapa Barcelona+Sostenible i Espai Ambiental Cooperativa.

Dimecres 17 de març de 18 a 19:30 h. Criteris d’avaluació a l’educació ambiental

A càrrec de Francesc Albert Elias, German Llerena, Neus Sanmartí, Jesús Canelo i membres de la REDEEA (Red de Equipamientos de Educación Ambiental).

Dimecres 24 de març de 18 a 19:30 h. L’educació ambiental als museus

A càrrec de Rosa Martínez, Museu de Vida Rural de l’Espluga de Francolí, Museu de Ciències Naturals de Granollers i Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Més informació i inscripcions

 

Píndoles formatives en línia: Lideratge col·laboratiu a l’educació ambiental

Dijous 18 febrer. de 18 a 19:30 h. Quin tipus de líder sóc? Per la millora en el lideratge de l’equip

Dijous 25 febrer, de 18 a 19:30 h. Comunicar és més que parlar. Per una millora en la comunicació amb l’equip

Dijous 4 març, de 18 a 19:30 h. Toca gestionar conflictes! Per una millora en la gestió emocional de l’equip

Dijous 11 març, de 18 a 19:30 h. Equips que funcionen. Per una millora en la gestió del treball en equip

Píndoles a càrrec de Meritxell Gabarró, psicòloga social especialitzada en anàlisi i conducció de grups i facilitadora en formació, i que ha participat en estudis vinculats al sector de l’educació ambiental.

Més informació i inscripcions

 

Comparteix la notícia