Inici > Què fem? > Projectes > Dinamització de l’Aula Ambiental Bosc de Turull

Dinamització de l’Aula Ambiental Bosc de Turull

L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal centrat en el coneixement i la protecció del bosc i adreçat a la ciutadania en general i en especial a les escoles i instituts de la ciutat.

L’Aula Ambiental Bosc Turull busca ser un espai de referència en la millora de la biodiversitat i en la promoció de pràctiques comunitàries relacionades amb la sostenibilitat. Promovem la participació veïnal, d’entitats ambientalistes i socials del districte, escoles del barri i el treball en xarxa, amb la finalitat de facilitar que infants, joves i la ciutadania en general pugui accedir a informació, coneixements i pràctiques ambientals de referència.

Es pretén crear nous vincles socials centrats en la sostenibilitat urbana, la conservació de la biodiversitat i el treball en xarxa tot vinculant l’educació ambiental amb els projectes comunitaris i de transformació social.

A l’estiu de 2014, la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) i el Districte de Gràcia de l’Ajuntament de Barcelona signen un conveni de gestió cívica per tal que l’entitat sigui l’encarregada de dinamitzar l’Aula Ambiental Bosc Turull, potenciant i creant xarxes de treball col·laboratiu, promovent la participació del veïnat i oferint la seva expertesa en el camp de l’educació ambiental i la transformació social, assolida al llarg de 30 anys.

Des d’aleshores, s’ha coordinat dinamitzat la vida de l’Aula, acollint nous col·lectius, ampliant els serveis, oferint un programa d’activitats a la ciutadan cada estació i desenvolupant diferents projectes, com el Compostatge Comunitari o el #CalendariNaturalVallcarca.

Comparteix el projecte